Κοφτό μακαρονάκι …. με μεθυσμένο χταποδάκι!! μία γλύκα στο πιάτο σας!!

Η πιο νόστιμη συνταγή για νόστιμο χταποδάκι στη κατσαρόλα με κοφτό μακαρονάκι.

Μεθυσμένο χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

xtapodaki-methismeno-me-kofto-makaronaki-sintages-mageiriki-diatrofi-eisaimonadikigr

Έχεις δοκιμάσει ποτέ μεθυσμένο, λαχταριστό χταποδάκι με συνοδεία από κοφτό πεντανόστιμο μακαρονάκι; Μία υπέροχη συνταγή που θυμίζει στιγμές στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι και μυρίζει θάλασσα και μπαχαρικά με αποκορύφωμα το σβήσιμο με πλούσιο κόκκινο κρασί για να έρθει και να δέσει όλες τις μυρωδιές και τις γεύσεις μαζί.

Ετοιμάσου και εσύ να φτιάξεις ένα από τα πιο γευστικά φαγητά, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές με τη γνησιότητα και τη νοστιμιά της.

Τι θα χρειαστείς για το μεθυσμένο χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι:

  • 1 κιλό χταποδάκι καθαρισμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ή 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο γαρύφαλλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1,5 νεροπότητα κόκκινο κρασί
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • πελτέ ντομάτας
  • λίγο ζάχαρη

Διαδικασία

xtapodi-katsarola-krasi-kokkino=kofto-makaronaki-sintages-mageiriki-diatrofi-eisaimonadikigr-ellinika-fagita

Για αρχή, πάρε το χταποδάκι και πλύνε το καλά. Στη συνέχεια κόψε το σε μεσαία κομματάκια και άσε το στην άκρη.

Βάλε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και άσε το να ζεσταθεί λίγο. Έπειτα ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και με το που κάψει το λάδι, ρίξε τα μέσα. Πρόσθεσε τη κανέλα, τη δάφνη, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το πιπέρι και τσιγάρισε τα όλα μαζί για 2-3 λεπτά. Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι, ρίξε μέσα το χταπόδι μας να τσιγαριστεί με όλα μαζί τα υλικά.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

Ψήσε το χταπόδι για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήσε το με το κόκκινο κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας, μισό ποτήρι νερό και μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το χταπόδι να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Στη συνέχεια, άνοιξε το καπάκι της κατσαρόλας 5 λεπτά πριν γίνει το χταπόδι και ρίξε μέσα το κοφτό μακαρονάκι να βράσει. Πρόσθεσε ένα ποτήρι νερό και άσε το μακαρονάκι να βράσει μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις γίνει το μακαρονάκι, το φαγητό μας είναι έτοιμο και μοσχομυριστό.

Καλή επιτυχία!

πηγή:  www.eisaimonadiki.gr