Κοτόπουλο vindaloo …. το Ινδικό!!!

Ιδιαίτερη συνταγή, ιδιαίτερη γεύση…. πικάντικο πιάτο.

υλικά
800 γρ. ψαχνό κοτόπουλου κομμένο σε κύβους 3 εκ.
600 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους 2 1/2 εκ. περίπου
3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες (στραγγισμένες από τα υγρά τους)
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2 σκ.σκόρδο καθαρισμένες
2 1/2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. γκάραμ μασάλα (ινδικό μπαχαρικό)
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τοματοπελτέ
1 κ.γ. κουρκουμά (turmeric)
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κίμινο ολόκληρο
1/2 κ.γ. κόλιαντρο ολόκληρο
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (ή λιγότερο, ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη, χωρίς τους σπόρους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλ.τσ. ζωμό κότας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

πως το μαγειρεύουμε

Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, τις ντομάτες, τον πελτέ, το ξύδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μούλτι και χτυπάμε καλά να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα. Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα των μπαχαρικών. Ανακατεύουμε συνέχεια για 2′-3′ μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τους κύβους του κοτόπουλου και τις πατάτες και τα σωτάρουμε όλα μαζί ανακατεύοντας για 3′-4′. Ρίχνουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει, όπως και οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα του. Προς το τέλος δοκιμάζουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι ή αν θέλουμε περισσότερο πιπέρι καγιέν. Είναι ένα πιάτο που γίνεται από μέτρια έως πολύ καυτερό.

πηγή: http://www.athinorama.gr