Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε τα κολοκυθάκια αφαιρώντας τους κολοκυθοανθούς, θεωρώντας τους ως κάτι περιττό. Την επόμενη φορά, επιλέξτε κολοκυθάκια με τον ανθό τους καθώς είναι μια λιχουδιά που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και αξίζει να την δοκιμάσετε. Θα πρέπει όμως να θυμάστε ότι οι κολοκυθοανθοί για να μαγειρευτούν πρέπει να είναι ολόφρεσκοι, της ίδιας μέρας και ολόκληροι.
[box type=”shadow” ]ΥΛΙΚΑ[/box]20 Κολοκυθοανθοί
100 γραμ. φέτα
200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο
πιπέρι
[box type=”shadow” ]ΕΚΤΕΛΕΣΗ[/box]
Αφαιρείτε από τους κολοκυθοανθούς τον ύπερο και τα φυλλαράκια, προσέχοντας να μην τους τρυπήσετε, τους πλένετε και τους στραγγίζετε.
Σε ένα μπολ τρίβετε τη φέτα, προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα, ρίχνετε λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά το μείγμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Εν συνεχεία με το μείγμα αυτό γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς.
Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνετε κουρκούτι ανακατεύοντας λίγο αλεύρι, λίγο νερό και ένα αυγό, χτυπώντας τα υλικά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Βουτάτε κάθε γεμιστό γεμιστό κολοκυθοανθό μέσα στο κουρκούτι και τον τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές.
Έχοντας τηγανίσει τους κολοκυθοανθούς τους βάζετε σε μια πιατέλα πάνω στην οποία έχετε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί για να «τραβήξει» το λάδι.
Τους σερβίρετε ζεστούς.
ΠΗΓΗ: http://www.agioritikovima.gr