Κεφτεδάκια κοκκινιστά στο φούρνο με μοτσαρέλα και παρμεζάνα
Υλικά
700 γρ. χοιρινό κιμά [ή ανάμεικτο με μοσχαρίσιο]
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. βασιλικό δυόσμο [προαιρετικά]
αλάτι πιπέρι
2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
1 καρότο τριμμένο για τη σάλτσα [επιπλέον των άλλων υλικών]
1 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λαδώστε καλά ένα μεγάλο ταψί και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, τα αυγά, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνετε καλά, για αρκετή ώρα το μείγμα. Αν έχετε χρόνο σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνετε για μια ώρα στο ψυγείο να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Αν όχι, πλάθετε αμέσως 24 κεφτέδες και τους τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί. Τους ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά. Τους βγάζετε από το φούρνο και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής προσθέτοντας επιπλέον ένα τριμμένο καρότο. Όταν είναι έτοιμη, κατευθείαν από τη κατσαρόλα, ρίχνετε τη μισή σάλτσα σε ένα πυρέξ το οποίο να χωράει και τα κεφτεδάκια τα οποία στρώνετε πάνω από τη σάλτσα.
Σκεπάζετε τα κεφτεδάκια περιχύνοντάς τα με την άλλη μισή καυτή σάλτσα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα 2 τριμμένα τυριά με τα οποία πασπαλίζετε τα κεφτεδάκια. Ψήνετε στο φούρνο για 5-8 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά.
πηγή: www.fnews.gr