Κεφτεδάκια από ρεβίθια με σος γιαουρτιού: Τα πιο υγιεινά vegan κεφτεδάκια.

Είναι πολύ ελαφριά γιατί ψήνονται στο φούρνο.

Κεφτεδάκια από ρεβίθια  

Υλικά για 2 άτομα

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
• 1/2 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
• 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 φλ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ρεβίθια κονσέρβας, αφού τα στραγγίξεις και τα ξεπλύνεις σε τρεχούμενο νερό)
• 1 ασπράδι αβγού

Για τη σος γιαουρτιού
• 1/2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
• 1 κ.γ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• 1 κ.γ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
• μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• ξύσμα ενός λεμονιού
• αλάτι-πιπέρι

Eκτέλεση

1. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίξε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το βασιλικό και άφησέ τα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακάτευε κάθε τόσο.

2. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ λιώσε τα ρεβίθια με το εργαλείο του πουρέ. Πρόσθεσε το μείγμα με το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια ρίξε το ασπράδι και το μαϊντανό και ανακάτεψε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

3. Πλάσε το μείγμα σε κεφτεδάκια και τοποθέτησέ τα σε ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα. Ψήσ’ τα στον αέρα στους 220 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά (στο τέταρτο της ώρας περίπου γύρισέ τα από την άλλη πλευρά).

4. Για να φτιάξεις τη σος, ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

 Θερμίδες μερίδας: 280

πηγή: www.shape.gr