Υλικά
- 1 κιλό σιτάρι
- 1 κιλό κρέας, χοιρινό
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 2 ποτήρια νερό
- ανάλογο αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Παίρνουμε 1 κιλό σιτάρι και το βάζουμε στο νερό επί 2 μέρες, αλλάζοντας κάθε μέρα το νερό, μέχρι να φουσκώσει το σιτάρι καλά.
Βήμα 2
Το βγάζουμε από το νερό και το βάζουμε σε καθαρό σακούλι, το δένουμε καλά, και αρχίζουμε να το χτυπάμε με πλατύ ξύλο, για αρκετή ώρα, μέχρι να ανοίξει το σιτάρι.
Βήμα 3
Τότε, το βγάζουμε από το σακούλι και το πλένουμε καλά.
Βήμα 4
Έχουμε έτοιμο, 1 κιλό κρέας χοιρινό παχύ, κομμένο σε μικρά κομμάτια και 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Βήμα 5
Βάζουμε στην κατσαρόλα μία στρώση από το σιτάρι το χτυπημένο, μία στρώση χοιρινό, μία στρώση κρεμμύδια, μέχρι να τελειώσει όλο το υλικό.
Βήμα 6
Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 7
Αν χρειαστεί και άλλο νερό, θα προσθέσουμε αλλά θα πρέπει το νερό να είναι πολύ καυτό. Όταν βράσει, βάζουμε το ανάλογο αλάτι, το αφήνουμε να πάρει μία βράση για να διαλυθεί το αλάτι και τελικά, το φαγητό είναι έτοιμο.
Βήμα 8
Το κεσκέκι Σάμου τρώγεται ζεστό.
πηγή: nostimada.gr