Κασιόπιτα … η Ηπειρώτικη, το κάτι άλλο της γεύσης!!

«Κάσιου» στα βλάχικα είναι το τυρί, γι΄αυτό κασιόπιτα. Λέγεται και αλευρόπιτα ή της στιγμής ή κουσμέρι ή ζαρκόπιτα (=γυμνή, δηλαδή χωρίς φύλλο, από το ζαρκός που στα ηπειρώτικα σημαίνει γυμνός).

ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει
μισο λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
250 γρ. γιαούρτι
3 αυγά
3 φλυτζάνια φέτα θρυμματισμένη
4 κ.σούπας λιωμενο βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα,το γιαούρτι, τ’ αυγά ελαφρά χτυπημένα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι.
Τελευταία ρίχνουμε τη φέτα.
Το μείγμα πρέπει να είναι ένας παχύρρευστος χυλός,οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη ή αν είναι πολύ πηχτό αραιώνουμε με γάλα.
Στρώνουμε τη ζύμη σ’ ένα μέτριο στρογγυλό(ή ορθογώνιο ταψί) το οποίο έχουμε λαδώσει.
Να ξέρετε πως για να είναι νόστιμη δεν πρέπει το πάχος της πίτας να είναι μεγάλο.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 200 β. ώσπου να ροδοκοκκινίσει..
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!