Τι χρειαζόμαστε
5 πορτοκάλια ακέρωτα
350 γραμ. ζάχαρη
300 ml. νερό
3 – 4 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλλας
Πώς το κάνουμε
1. Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ με νερό, να ξεπικρίσουν. Τα κόβουμε σε ίσιο πάχος σε φέτες και αφαιρούμε κουκούτσια και χοντρές ίνες.
2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 10 από την ώρα που θα πάρουν βράση. Σβήνουμε τη φωτιά και τ᾿ αφήνουμε πάνω στο μάτι, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους.
3. Την άλλη μέρα, τα βράζουμε ξανά για 12 – 15 ανάλογα πόσο χοντρή είναι η φλούδα στα πορτοκάλια μας.
4. Όταν παγώσουν, τα βγάζουμε πάνω σε σχάρα, ή μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί για να στραγγίσουν για 5 – 10.
5. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165°C στη μεσαία σχάρα, σε αέρα για 30- 40 περίπου, μέχρι να στεγνώσουν καλά.
πηγή: www.govastileto.gr