Από τα πιο ξεχωριστά και νόστιμα παγωτά που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Σερβίρεται μόνο του, μπαίνει σε καλοκαιρινά επιδόρπια όπως ένα παγωμένο μιλφέιγ και κάνει καλή παρέα με φρουτοσαλάτες, ειδικά όσες έχουν και μήλο.
Υλικά
- 725ml γάλα πλήρες
- 65γρ. γάλα σκόνη 0%
- 180γρ. ζάχαρη
- 210ml κρέμα γάλακτος 35%
- 2 αβγά
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα
Διαδικασία
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη σκόνη γάλακτος, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και ανακατεύετε ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Βάζετε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, τα χτυπάτε καλά, προσθέτετε το μίγμα που έχετε ήδη βράσει και ανακατεύετε. Ρίχνετε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθούν τα αβγά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζετε το μίγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του, και το αφήνετε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.
Όταν κρυώσει καλά το μίγμα το βάζετε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρετε.
Tips
Όταν ξαναβάζετε το μίγμα του παγωτού στη φωτιά για να παστεριωθεί το αβγό, πρέπει να προσέξετε να μη βράσει το μίγμα. Για όσους έχουν θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει αλλά όχι να ξεπεράσει τους 82-85 βαθμούς.
ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρης Χρονόπουλος για την υπέροχη συνταγή του
πηγή: www.olivemagazine.gr