Ένα γευστικότατο κέικ πληθωρικό σε αρώματα κι ωραία υφή, πραγματικά απολαυστικό!!!
Υλικά
1 ½ φλ. αλεύρι
2 κ.σ. κοφτές στιγμιαίο καφέ
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
½ κ.σ. κανέλα
½ κ.γ τζίντζερ
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
½ φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. μέλι
2 αβγά
¼ φλ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
2 -3 κ.σ. νερό
100 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα κομμένα στη μέση (αν θέλουμε)
2 κ.σ. κοφτές στιγμιαίο καφέ
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
½ κ.σ. κανέλα
½ κ.γ τζίντζερ
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
½ φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. μέλι
2 αβγά
¼ φλ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
2 -3 κ.σ. νερό
100 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα κομμένα στη μέση (αν θέλουμε)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τον καφέ, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο σε μεγάλο μπολ. Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αυγά με το σπορέλαιο, το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι. Μεταφέρουμε το μείγμα των αβγών στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Τινάζουμε για να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι. Βάζουμε στον πάτο τα αμύγδαλα σε ωραίο σχέδιο (αν χρησιμοποιήσουμε) και ρίχνουμε μέσα το χυλό. Ψήνουμε 50 λεπτά –1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.