υλικά
4 -5 μέτριες πατάτες βρασμένες με τη φλούδα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. φυστίκια peanuts χοντροκομμένα στο multi
1/2 φλ.τσ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.σ. σπόρους κόλιαντρου σπασμένους (κοπανισμένους)
1/3 κ.γ. κίμινο
1 ξερή πιπερίτσα τσίλι τριμμένη (προαιρετικά)
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
1/2 λεμόνι, το χυμό
2 κ.σ. ελαιόλαδο (γιά το σωτάρισμα του κρεμμυδιού)
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο και αλεύρι για το τηγάνισμα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. φυστίκια peanuts χοντροκομμένα στο multi
1/2 φλ.τσ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.σ. σπόρους κόλιαντρου σπασμένους (κοπανισμένους)
1/3 κ.γ. κίμινο
1 ξερή πιπερίτσα τσίλι τριμμένη (προαιρετικά)
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
1/2 λεμόνι, το χυμό
2 κ.σ. ελαιόλαδο (γιά το σωτάρισμα του κρεμμυδιού)
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο και αλεύρι για το τηγάνισμα
παρασκευή
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κίμινο και τον κοπανισμένο κόλιαντρο μέχρι να μαλακώσει (προσοχή να μην πάρει χρώμα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λυώνουμε στο μύλο του πουρέ ή με αντίστοιχο εργαλείο. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και πλάθουμε κροκέτες στρογγυλές, που τις πατάμε να πλατύνουν, όπως τους πατατοκεφτέδες. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο. Αλευρώνουμε ελάχιστα τις κροκέτες, τινάζοντας να φύγει το περίσσευμα, και τις τηγανίζουμε στο καφτό λάδι μέχρι να ροδίσουν περ. 3′ από κάθε πλευρά. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
πηγή: http://www.athinorama.gr