Ιδανική ζύμη για τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια -πανεύκολη και ωραιότατη-!!!

Μια πεντανόστιμη ζύμη με άρωμα πορτοκαλιού!!! Ιδανική για τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια.

Υλικά:

  • 1 ποτήρι πορτοκαλάδα (με ή χωρίς ανθρακικό – (330ml)
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό (330ml)
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1/2 με 1 φλιτζάνι τσαγιού .

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το νερό να γίνει χλιαρό, σε μια λεκάνη ρίχνουμε την πορτοκαλάδα, μετά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και έπειτα τη μαγιά με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μετά το αλάτι.
  2. Αρχίζουμε να πλάθουμε την ζύμη μας ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
  3. Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, και είναι έτοιμη προς χρήση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλάτι το ρίχνουμε αφού ρίξουμε λίγο αλεύρι γιατί δεν κάνει να έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά.
απίθανη ζύμη για τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια