Υλικά συνταγής
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 μπαγκέτα ή άλλη φρατζόλα χθεσινό ψωμί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύετε με πιρούνι ή χτυπάτε στο μπλέντερ το βούτυρο με το σκόρδο, το βασιλικό και λίγο αλατοπίπερο.
- Κόβετε την μπαγκέτα ή το ψωμί σε σε φέτες χωρίς να φτάσετε το μαχαίρι κάτω κάτω και σας ανοίξει η φρατζόλα. Αλείφετε ενδιάμεσα τις φέτες με το μείγμα βουτύρου-σκόρδου-βασιλικού. Αν περισσέψει μείγμα αλείφετε λίγο και την επιφάνεια.
- Κλείνετε τη φρατζόλα σε αλουμινόχαρτο και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30′. Σερβίρετε το σκορδόψωμο ολόκληρο ή σε φέτες.
Συμβουλή
Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος του βουτύρου με ελαιόλαδο.
πηγή: www.icookgreek.com