Μια εύκολη, νόστιμη και εντυπωσιακή συνταγή!! Η τονοτηγανιά γίνεται τόσο νόστιμη και θα συγκινήσει ακόμα και αυτούς που δεν αγαπούν τόσο πολύ το ψάρι!
ΥΛΙΚΑ:
-500γρ.τόνο φρέσκο σε κομμάτια
-4 κ.σ μουστάρδας
-2 λεμόνια στημένα
-5 κ.σ λάδι
-λίγο αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και δενδρολίβανο
-λίγο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το λάδι να κάψει στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τον τόνο έως ότου πάρει χρώμα.Έπειτα ρίχνουμε 3 κ.σ μουστάρδα το λεμόνι και ανακατεύουμε.Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά,το αλάτι,το πιπέρι,τη ρίγανη και το δενδρολίβανο.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά.Πριν το σβήσουμε ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για την εμφάνιση:
Βάζουμε τα κομμάτια του τόνου σε 2 πιάτα και με “υγρά” που έχουν περισσέψει στο τηγάνι τα ρίχνουμε στο multi,βάζοντας 1 κουταλιά μουστάρδα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε πάνω στο ψάρι από τη σάλτσα μας και λίγο από τον μαϊντανό.
Μερίδες:4-5 άτομα
Χρόνος εκτέλεσης:10 λεπτά
Ευχαριστούμε το foodforeverytaste.blogspot.gr και τον σεφ για την συνταγή του.