Φτιάξτε τα Πασχαλινά αυγά σας, τόσο σφικτά όσο σας αρέσουν….
Ο χρόνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όταν πρόκειται να βράσετε αυγά.
Όσο απλό και αν είναι ως διαδικασία, τόση ακρίβεια θέλει στον υπολογισμό του χρόνου βρασμού, για να πετύχετε την σύσταση που προτιμάτε στο αυγό.
Η μέθοδος για να βράσετε τέλεια το αυγό
-Βάλτε το σε ένα σκεύος με κρύο νερό από την βρύση. Βεβαιωθείτε ότι το νερό το καλύπτει για 2 εκατοστά.
-Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, χωρίς να έχετε βάλει καπάκι στο σκεύος.
-Κατεβάστε το σκεύος από την φωτιά και βάλτε το καπάκι.
-Από εκείνη την στιγμή και μετά… ρυθμίστε το χρονόμετρο, σύμφωνα με το παρακάτω σχεδιάγραμμα, ανάλογα με την σύσταση που θέλετε να πετύχετε στο αυγό.
-Βάλτε το σε ένα άλλο σκεύος με κρύο νερό και αφήστε το για ένα λεπτό.
-Ξεφλουδίστε το και… καλή απόλαυση!
Πηγή: www.parapolitika.gr