Τα λατρεμένα σ’όλους μελομακάρονα… ο Βασιλείας των Χριστουγεννιάτικων γλυκών… όταν τα φτιάχνουμε στο σπίτι μοσχοβολάει όλος ο χώρος και σίγουρα νιώθουμε περήφανες όταν έχουμε την τέλεια επιτυχία στο γλύκισμα αυτό…. πιο κάτω αναφέρω 4 μυστικά που θα μας την εξασφαλίσουν και όλοι θα μιλούν για τα δικά μας μελομακάρονα!!
- Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα το μελομακάρονο, γιατί θα γίνει ινώδες. Αυτό οφείλεται στη σύσταση των υλικών του.
- Το μελομακάρονο πρέπει να είναι πάντα ζεστό όταν το ρίχνουμε σε κρύο σιρόπι. Στη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς τα μελομακάρονα είναι ζεστά, το σιρόπι αρχίζει να ζεσταίνεται, οπότε πρέπει να το κρυώνουμε.
- Το σιροπιασμένο μελομακάρονο έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία από το περιβάλλον και να μαλακώνει ή αντιθέτως να ξεραίνεται σε ένα ξηρό περιβάλλον. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να διατηρείται σε κάποιο σκεύος ή προστατευμένο με μεμβράνη.
- Εάν θέλουμε να γεμίσουμε τα μελομακάρονα με καρύδια, τοποθετούμε κατά το πλάσιμο ένα καρύδι στο κάτω μέρος της ζύμης και την κλείνουμε.
πηγή: www.entertv.gr