125 γρ. κουβερτούρα
7 κ.σ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. φρέσκο βούτυρο εκτός ψυγείου
1 καψουλάκι βανίλια
κονιάκ ή ρούμι
4 μαρόν γκλασέ
λίγη άχνη για γαρνίρισμα
παρασκευή
Κόβουμε σε κομματάκια τα 2 μαρόν γκλασέ. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την αφήνουμε να λυώσει σε μπαιν μαρι (επάνω από καφτό νερό). Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας απαλά να ενωθεί και 3 κ.σ. από το αλκοόλ που επιλέξαμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου και τα θρυμματισμένα μαρρόν και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Κόβουμε ένα παραλληλόγραμμο αλουμινόχαρτο και βάζουμε κατά μήκος το μείγμα. Τυλίγουμε το μείγμα στο αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας ένα ρολό διαμέτρου 7-8 εκ. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για μια νύχτα ή 5 ώρες το λιγότερο. Την επομένη αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το γλυκό σε μακρόστενο σκεύος σερβιρίσματος. Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε να σταθεί εκτός ψυγείου 15′-20′ και κατόπιν με πιρούνι σχηματίζουμε ραβδώσεις σαν του κορμού. Κόβουμε στα τέσσερα τα άλλα δυο μαρρόν και τοποθετούμε κατά μήκος και στα πλάγια του γλυκού. Πασπαλίζουμε με άχνη που αφήνουμε να πέσει από μικρό σουρωτήρι και σερβίρουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε και με σαντιγύ.
[box type=”info” ]σημείωση: μπορούμε να εμπλουτίσουμε το γλυκό με καραμελωμένα φουντούκια.[/box]