Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς πως μπορείς να φτιάξεις κέικ πραλίνας χωρίς αλεύρι χρησιμοποιώντας μόλις 2 υλικά; Κι όμως!
Η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και δοκιμασμένη. Θα χρειαστείς μόνο 4 μεγάλα αυγά και 240 γραμμάρια πραλίνα!
Υλικά
- 4 μεγάλα αυγά
- 240 γραμμάρια πραλίνα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .Σε ένα ταψάκι 18-20 εκ. περίπου βάζουμε μια λαδόκολα και τη στρώνουμε καλά. Βουτυρώνουμε λίγο.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 αυγά στη γρήγορη ταχύτητα για 5-7 λεπτά μέχρι να τριπλασιαστεί ο όγκος τους.
- Βάλε την πραλίνα για μερικά δευτερόλεπτα (15-20 αρκούν) στον φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το 1/3 της ποσότητας των χτυπημένων αυγών και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε άλλο 1/3 και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Άλλη μια φορά με το υπόλοιπο και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι και το στρώνουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να κάνει κρούστα από πάνω.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πριν το αφαιρέσουμε από το ταψί.
- Σερβίρουμε με σαντιγί, παγωτό ή σκέτο!
Τόσο απλό γλυκό και γευστικότατο.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Tips για να πετύχει η συνταγή!
- Βεβαιώσου πως ο όγκος των αυγών έχει τριπλασιαστεί πριν ξεκινήσεις να αναμειγνύεις τα υλικά. Αν παραλείψεις τη συμβουλή θα καταλήξεις με μια… αποτυχία.
- Είναι βασικό το μείγμα να ενωθεί σταδιακά και με απαλές κινήσεις για να μη χάσουν τ΄αυγά στον όγκο τους.
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουτάλι αλλά και η σπάτουλα κάνει δουλειά.
Πηγή: www.womenonly.gr