Υλικά για 4-6 άτομα
Για την κρέμα
- 1 κούπα τυρί ρικότα με λίγα λιπαρά
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
Για τη βάση
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 250 ml καφέ εσπρέσσο
- 1 κούπα ζεστό νερό
- 80 ml κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για την κρέμα
- Στο κάδο του μίξερ στη γρήγορη σκάλα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το τυρί ρικότα, τη ζάχαρη για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Για τη βάση και συναρμολόγηση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το ζεστό νερό. Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.
- Τοποθετήστε την πρώτη σειρά σαβαγιάρ κάθετα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ ή φόρμα. Στη συνέχεια περνάτε μια στρώση κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Πασπαλίζετε το τιραμισού με κακάο και βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.
Σημειώνεται πως η συνταγή δεν περιέχει τα παραδοσιακά υλικά κρέμας τιραμισού, αλλά πιο απλά υλικά που είναι εξίσου γευστικά.
πηγή: http://allaksogolies.gr