Εύκολο τιραμισού “διαίτης”….. αλλά με φανταστική γεύση!!

Υλικά για 4-6 άτομα

Για την κρέμα

  • 1 κούπα τυρί ρικότα με λίγα λιπαρά
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη

Για τη βάση

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 250 ml καφέ εσπρέσσο
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 80 ml κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για την κρέμα

  1. Στο κάδο του μίξερ στη γρήγορη σκάλα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το τυρί ρικότα, τη ζάχαρη για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να  γίνει μια απαλή κρέμα.

Για τη βάση και συναρμολόγηση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το ζεστό νερό. Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.
  2. Τοποθετήστε την πρώτη σειρά σαβαγιάρ κάθετα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ ή φόρμα. Στη συνέχεια περνάτε μια στρώση κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Πασπαλίζετε το τιραμισού με κακάο και βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.

Σημειώνεται πως η συνταγή δεν περιέχει τα παραδοσιακά υλικά κρέμας τιραμισού, αλλά πιο απλά υλικά που είναι εξίσου γευστικά.

πηγή: http://allaksogolies.gr