Αυτές οι ατομικές μπουγάτσες είναι από τις πιο νόστιμες που έχω δοκιμάσει ποτέ και ταυτόχρονα είναι πολύ απλές και εύκολες στην παρασκευή τους.
Υλικά
για την κρέμα
- 6 1/4 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 4 αυγά
για το πασπάλισμα
- 2 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
- 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
για το φύλλο
- 2 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
Εκτέλεση
Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήζει η κρέμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε τη θερμοκρασία να πέσει και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά.
Απλώνετε σε μια επιφάνεια εργασίας 1 φύλλο και το βουτυρώνετε καλά με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τοποθετείτε στην άκρη του φύλλου λίγη από τη γέμιση και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Στη συνέχεια τυλίγετε το ρολό σε σπείρα και τοποθετείτε την μπουγάτσα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνετε τις μπουγάτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και τις σερβίρετε ζεστές.