ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- 1 τσουρέκι 400 γρ.
- 120 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το παγωτό
- 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 γρ. μαστίχα
- 5 γρ. μαχλέπι
- 1 βανίλια
Για το σερβίρισμα
- τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
- γλυκό του κουταλιού βύσσινο (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Χτυπάμε στο μούλτι το τσουρέκι σε δόσεις ώστε για να γίνει χοντρά τρίμματα και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, και μόλις πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη.. αφαιρούμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να λιώσει η σοκολάτα… και όταν λιώσει αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τα τρίμματα του τσουρεκιού.
- Ανακατεύουμε για να πάει παντού το σιρόπι και μετά αδειάζουμε όλο αυτό σε ένα ταψάκι 25Χ35 εκατοστά και το απλώνουμε καλά ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά η βάση μας, και να είναι εντελώς κρύα όταν θα βάλουμε από πάνω το μείγμα του παγωτού μας.
Για το παγωτό
- Βάζουμε στο ψυγείο το ζαχαρούχο και το κουτί φυτική κρέμα να παγώσουν καλά, πρίν τα χρησιμοποιήσουμε.
- Χτυπάμε στο μούλτι τη ζάχαρη με τη μαστίχα και το μαχλέπι να γίνουν σκόνη.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μας (τη φυτική κρέμα, το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το μείγμα από το μούλτι) και τα χτυπάμε περίπου 5 λεπτά… μέχρι να ενωθούν να φουσκώσουν καλά και να γίνουν σαν σφιχτή σαντιγύ.
- Το μείγμα του παγωτού μας είναι έτοιμο!
Για το σερβίρισμα
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας πάνω από τη βάση μας, κάνουμε γραμμές σχέδια με ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε από πάνω και τα τριμμένα φυστίκια Αιγίνης και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
- Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε..και αν θέλουμε προσθέτουμε στο σερβίρισμα από πάνω και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Αντί για τσουρέκι… μπορούμε επίσης να βάλουμε και κάποιο άλλο γλυκό ψωμί που μας έμεινε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!