Καλοκαίρι και καρπούζι πηγαίνουν μαζί, τελεία και παύλα.
Και ναι, ήρθε επιτέλους η εποχή που μπορούμε να απολαύσουμε το πιο αγαπημένο μας φρούτο, με την ησυχία μας! Το καρπούζι είναι το πιο δροσερό και νόστιμο φρούτο… αν φυσικά πετύχουμε το σωστό.
Μη μου πεις ότι μόνο εγώ έχω πετύχει μάπα καρπούζι, γιατί δε θα σε πιστέψω!
Για να μην την πατήσεις ξανά, τότε διάβασε τα παρακάτω tips και μάθε πώς να διαλέγεις τα πιο νόστιμα καρπούζια του μανάβικου:
– Το χρώμα του θα πρέπει να είναι πράσινο (ανοιχτό ως και λίγο σκούρο). Απόφυγε αυτά που έχουν κίτρινη φλούδα!
– Γύρνα το καρπούζι και δες τι χρώμα έχει στο σημείο που ακουμπούσε στο χώμα. Αν είναι πράσινο ή λευκό, τότε μάλλον είναι ακόμη άγουρο, οπότε επίλεξε ένα που έχει κίτρινο σημάδι.
– Πριν διαλέξεις καρπούζι μην ξεχάσεις πρώτα να το ζυγίσεις με το χέρι σου. Το ώριμο καρπούζι συνήθως είναι πιο βαρύ από το άγουρο, οπότε αν κρατάς στα χέρια σου ένα μεγάλο και ελαφρύ καρπούζι μάλλον θα σου βγει… πατάτα!
– Το καλό καρπούζι είναι συμμετρικό (ανεξαρτήτως σχήματος).
– Απόφυγε το καρπούζι που δεν είναι σφιχτό ή έχει χτυπήματα, κοψίματα ή διάφορα μαύρα σημεία.
– Τέλος, πριν αγοράσεις το καρπούζι χτύπησέ το ελαφρά περίπου στη μέση.
Αν ο ήχος που βγάλει είναι σύντομος και κοφτός τότε μάλλον είναι άγουρο. Προτίμησε αυτό που θα βγάλει βαθύ ήχο!