Γλυκό ψυγείου: μία τούρτα .. σούπερ σοκολατένια κόλαση!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 2 κουβερτούρες
  • 5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 1 γάλα εβαπορέ μεγάλο και 1 ποτήρι νερό μεγάλο
  • 5 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα

για τη σαντιγύ

  • 1 morfat κονσέρβα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΜΑΣ

Βήμα 1

1) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιώσουν.

 

Βήμα 2

2) Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

3) Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.

Βήμα 4

4) Τέλος αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα.

Βήμα 5

5) Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ. Σε ένα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα

Βήμα 6

6) και από πάνω τη σαντιγί και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.

[box type=”info” ] Λίγα μυστικά ακόμα:
Είναι ένα καταπληκτικό,πλούσιο γλυκό που όπου το έχω κάνει, ξετρέλαινε!! Από πάνω μπορείτε να βάλετε τρούφα ή κερασάκια μαρασκίνο![/box]