Υλικά για το ταψί μίας χρήσης 32×26
3 γιαούρτια των 200 γρ.
2 ermol (φυτική σαντιγύ)
1 φάκελος ζελέ ανανά
1 ποτήρι βραστό νερό + μισό ποτήρι κρύο νερό
1 κονσέρβα ανανά μεγάλη
1 πακέτο φρυγανιές
Εκτέλεση
Στρώνουμε τις φρυγανιές στο ταψί και όπου χρειαστεί συμπληρώνουμε τυχόν κενά (δεν μου πήρε όλο το πακέτο το ταψί μου, όσες χρειάζονται για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού).
Σουρώνουμε σε ένα μπωλάκι τον ανανά και το σιρόπι όλο της κονσέρβας και ότι βγάλει στο σούρωμα το ρίχνουμε στις φρυγανιές μέσα. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη.
Κρατάμε αν θέλουμε να στολίσουμε το γλυκό μας μερικές φέτες ανανά και τον υπόλοιπο τον ψιλοκόβουμε.
Σε μία μεγάλη φλυτζάνα διαλύουμε το ζελέ ανανά στο βραστό νερό και αφού διαλυθεί ρίχνουμε και το κρύο νερό και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Σε μπωλ χτυπάμε τα δύο ερμόλ, προσθέτουμε τα γιαούρτια και όταν έχουν αφρατέψει ωραία ενώνουμε με το ζελέ ανανά. Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο ανανά.
Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί με προσοχή και βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό να παγώσει.
Καλό είναι να σταθεί αρκετές ώρες, γύρω στις 6 τουλάχιστον.
Αν θέλουμε το στολίζουμε με τις φέτες ανανά που έχουμε κρατήσει.
Καλή επιτυχία!!