Πρόκειται για μια συνταγή που διαδίδεται από οικογένεια σε οικογένεια, με διαφορετικές κάθε φορά ονομασίες, αλλά με τα ίδια απλά και εύκολα υλικά: γιαούρτι, ανανά και σαντιγί. Είναι ελαφρύ και άκρως δροσιστικό!
Υλικά (για 10 μερίδες)
- 1 Κιλό γιαούρτι (σε πήλινο)
- 2 Κονσέρβα ανανάς
- 2 Κουτιά κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα ωραίο γυάλινο πυρέξ ή άλλο ωραίο γυάλινο σκεύος ανάλογου μεγέθους με τοιχώματα και το απλώνουμε ώστε να δημιουργηθεί μια επίστρωση ίδιου ύψους (ομοιόμορφη επιφάνεια).
Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τις 2 κρέμες γάλακτος με το μίξερ ώστε να δημιουργηθεί αφράτη σαντιγί (προσοχή χρειάζεται αρκετό χτύπημα). Στη συνέχεια απλώνουμε τις φέτες του ανανά (από την κονσέρβα αλλά μπορεί φυσικά να είναι και φρέσκος- αρκεί να καθαρίσουμε και να κόψουμε σε ροδέλες) πάνω στο στρώμα του γιαουρτιού. Τέλος, καλύπτουμε τις ροδέλες ανανά με τη σαντιγί που απλώνουμε ελαφρά σε όλο το σκεύος με κυκλικές κινήσεις. Μόλις καλυφθεί όλο, το σκεπάζουμε με ένα wrap (διαφανές περιτύλιγμα) και το αφήνουμε στο ψυγείο ωσότου παγώσει αρκετά.
Είμαστε έτοιμοι για ελαφριά γλυκιά απόλαυση!
πηγή: http://www.sidages.gr