Απίθανη τούρτα “καπουτσίνο”… εκεί που η γλύκα συναντά τον ευωδιαστό καφέ!!!

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
250 γρ. ζάχαρη καστανή + επιπλέον 3 κ.σ.
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά, χτυπημένα
50 γρ. καρύδια, ψημένα και ψιλοκομμένα
200 ml στιγμιαίο καφέ espresso, κρύο

Για το γλάσο:

500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
λίγο κακάο, σκόνη, για διακόσμηση
 Διαδικασία

Για το παντεσπάνι:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 κυκλικά ταψιά 20 εκ και στρώνουμε τις βάσεις τους με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αβγά σε μια δόση και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε στο μείγμα τα καρύδια και την μισή ποσότητα καφέ και αναμειγνύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά και ψήνουμε 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Αφήνουμε τα παντεσπάνια μας να κρυώσουν για 5 λεπτά στα ταψιά, πριν τα ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα. Ρίχνουμε 3 κ.σ. ζάχαρη στον υπόλοιπο καφέ, ραντίζουμε με 4 κ.σ. καφέ τα παντεσπάνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το γλάσο:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή, τον υπόλοιπο καφέ και χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε ένα απαλό και κρεμώδες μείγμα. Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα. Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι την μισή ποσότητα γλάσου, σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και με το υπόλοιπο γλάσο καλύπτουμε όλη την τούρτα.Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε ή το διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 2-3 ημέρες.

πηγή: www.my-mykonos.gr