Απίθανη τούρτα αμυγδάλου με καφέ….

Ιδιαίτερο γλυκό που θα λατρέψετε

Υλικά για 6-8 άτομα

Για το παντεσπάνι

  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουερ
  • 3 αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για να μουσκέψετε το παντεσπάνι

3-4 κουταλιές της σούπας ρούμι

½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα

Για την κρέμα

μερικές σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο (αυθεντική εσάνς)

1 φλιτζάνι τσαγιού στιγμιαίο καφέ

1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

2 αυγά

125 γραμμάρια βούτυρο

½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Για την επικάλυψη

300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη σαντιγί

  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  2. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους και τη ζάχαρη.
  3. Αναμειγνύετε το κορν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και προσθέτετε το βούτυρο με το γάλα στο προηγούμενο μείγμα.
  4. Το τοποθετείτε σε δύο στρογγυλά ταψάκια 20 εκ. ελαφρώς βουτυρωμένα, και ψήνετε για 20-25 λεπτά.
  5. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.

Για την κρέμα

  1. Κάνετε τα ασπράδια μαρέγκα και την αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει και να ασπρίσει.
  2. Προσθέτετε τον καφέ, τα αμύγδαλα και τους κρόκους έναν έναν. Με προσοχή ρίχνετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε με ελαφρές κινήσεις.
  3. Κόβετε το κάθε παντεσπάνι στα δύο, οριζοντίως. Βρέχεταιε το καθένα με γάλα, ρούμι και το άρωμα πικραμύγδαλου.
  4. Βάζετε το ένα ως βάση σε πιατέλα και καλύπτετε με το ⅓ της κρέμας.
  5. Επαναλαμβάνετε ώσπου να μπουν όλα τα παντεσπάνια και να τελειώσει η κρέμα.

Για τη σαντιγί

  1. Αφήνετε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
  2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζετε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Σταματάτε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
  4. Στη συνέχεια σκεπάζετε την τούρτα με σαντιγί και πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου. Την αφήνετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

πηγή: www.newsbeast.gr