Ανοιχτή πίτα (galette) με λούντζα, γραβιέρα και αβγά….

Η    Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Η    Π Ι Τ Α  !!!!!

[box type=”note” ](λούντζα***

Η λούντζα είναι  παραδοσιακό αλλαντικό της Κύπρου που αποτελείται από καπνιστό χοιρινό κρέας. Ως φαγητό αλλά και ως λέξη φαίνεται να προέρχεται από την ιταλική lonza[/box]

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού
  • 200γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 100ml γάλα
  • 15 φύλλα σπανάκι καθαρισμένα χωρίς κοτσάνι
  • 4 αβγά
  • 20 φέτες λούντζα***
  • 150γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
  • λίγο αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Πως φτιάχνουμε την πίτα

  1. Προθερμαίνετε το φούρνου στους 180οC και τοποθετείτε το φύλλο κουρού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  2. Αναμιγνύετε το ανθότυρο με το γάλα, αλάτι και πιπέρι, ώστε να γίνει σαν κρέμα και το αλείφετε στο φύλλο αφήνοντας ένα κενό γύρω-γύρω 1,5-2εκ. Σκορπάτε στην κρέμα ομοιόμορφα το σπανάκι, σπάτε από πάνω τα αβγά, στρώνετε ομοιόμορφα τη λούντζα και τέλος πασπαλίζετε με τη γραβιέρα.
  3. Κλείνετε προς τα μέσα το περιθώριο που αφήσατε φτιάχνοντας ένα πλαίσιο, αλείφετε το πλαίσιο με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο, να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

πηγή: http://www.msn.com