… μία υπέροχη γεύση που ερεθίζει τον ουρανίσκο μας!!
Yλικά:
- 3 φλιτζάνια αμύγδαλο τριμμένο σαν πούδρα
- 4-5 πικραμύγδαλα σε σκόνη
- ½ κιλό ζάχαρη άχνη
- 1 ασπράδι αβγού σε σφιχτή μαρέγκα
- 1 κρόκο αβγού ελαφρά χτυπημένο
Eκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Aνακατεύουμε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα με την άχνη και τον κρόκο του αβγού. Zυμώνουμε. Aν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε τη μαρέγκα σιγά σιγά ώστε να πλάθεται η ζύμη. Πλάθουμε σε σχήμα μικρών αχλαδιών, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά. Προσέχουμε να μη ροδίσουν, απλώς να στεγνώσουν με τη θερμοκρασία του φούρνου.