βήμα – βήμα η συνταγή
Αμυγδαλωτά Γαλαξιδίου με μέλι
Τα αμυγδαλωτά Γαλαξιδίου με μέλι είναι μια φανταστική και ιδιαίτερη συνταγή που είναι και η αγαπημένη μου πρόταση για αμυγδαλωτά από όσες έχουν προβληθεί στην ιστοσελίδα μας καθώς περιέχει μεγάλη πληθώρα υλικών τα οποία όταν συνδυάζονται παράγουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εκτός από τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και το σιμιγδάλι, τα αμυγδαλωτά αυτά περιέχουν μέλι, κανέλα και μαστίχα τα οποία ενώνονται με το ζυμάρι και εκτοξεύουν την γεύση του γλυκού αυτού. Μην το σκέφτεσαι για να τα φτιάξεις, θα σε αποζημιώσουν πλήρως και μην ξεχνάς πως για όποια διευκρινιστική ερώτηση ή απορία προκύψει κατά τη διάρκεια ανάγνωσης ή εκτέλεσης της συνταγής, μπορείς να μου την στείλεις σαν σχόλιο στην αντίστοιχη περιοχή στο τέλος της σελίδας αυτής. Στον ίδιο χώρο θα ήθελα να μου δώσεις την άποψη και την γνώμη σου για το τελικό αποτέλεσμα της συνταγής. Καλή απόλαυση.
Υλικά
- μισό κιλό ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1 κουταλιά σιμιγδάλι
- 2 κουταλιές μέλι
- μισή κουταλιά της σούπας μαστίχα κοπανισμένη
- 1 κομμάτι κανέλα
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
- λίγο σιμιγδάλι για πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να μισοδέσει και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα, το σιμιγδάλι, το μέλι και τη μαστίχα, να καβουρδιστούν.
Βήμα 2
Αφήνουμε τη μάζα να κρυώσει και κατόπιν πλάθουμε τα αμυγδαλωτά, βρέχοντας τα χέρια μας με ανθόνερο, όπου έχουμε βάλει και ενα κομμάτι κανέλας.
Βήμα 3
Τους δίνουμε το σχήμα κουραμπιέ, ή μεγάλου λουκουμιού, ή ότι άλλο θέλουμε.
Βήμα 4
Πασπαλίζουμε το ταψί με σιμιγδάλι και τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά.
Βήμα 5
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά.
Βήμα 6
Όταν ψηθούν, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα βουτάμε σε ζάχαρη άχνη δύο φορές.