Αλλιώτικα γεμιστά….. με το κουσκούς να παίρνει την θέση του ρυζιού.

Πραγματικά νοστιμότατα και ιδιαίτερα!!

 

Συστατικά

  • 4 μέτριες ντοματες σφιχτές
  • 3 μέτριες πιπεριές πράσινες
  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 100 γρ. Κουσκούς
  • 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο
  • 10 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι σε κομματάκια
  • 3-4 μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι  ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Πλύνε ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες και άδειασέ τες για να τις γεμίσεις. Κράτησε το εσωτερικό από τις ντομάτες για τη γέμιση
  • 2Βάλε το κουσκούς σε ένα μπολ και συμπλήρωσε νερό, ακριβώς στη μισή ποσότητά του. Άφησε σκεπασμένο με πετσέτα για 5-7 λεπτά να πιεί το νερό
  • 3Σε ένα πολυμίξερ χτύπησε το εσωτερικό της ντομάτας και πρόσθεσε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
  • 4Πρόσθεσε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και την πιπεριά ψιλοκομμένη και τις ελιές μαζί με το μισό ποτήρι λάδι. Αλατοπιπέρωσε
  • 5Αφού φουσκώσει το κουσκούς (μη σε απασχολεί αν είναι λίγο σκληρό, θα μαλακώσει και στο ψήσιμο) πρόσθεσέ το στα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
  • 6Γέμισε ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες και βάλε σε ένα ταψάκι. Αλατοπιπέρωσε και περίχυσε με το ελαιόλαδο
  • 7Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30 με 35 λεπτά.

καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη…

πηγή