Πραγματικά νοστιμότατα και ιδιαίτερα!!
Συστατικά
- 4 μέτριες ντοματες σφιχτές
- 3 μέτριες πιπεριές πράσινες
- 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 100 γρ. Κουσκούς
- 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο
- 10 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι σε κομματάκια
- 3-4 μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
- 1Πλύνε ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες και άδειασέ τες για να τις γεμίσεις. Κράτησε το εσωτερικό από τις ντομάτες για τη γέμιση
- 2Βάλε το κουσκούς σε ένα μπολ και συμπλήρωσε νερό, ακριβώς στη μισή ποσότητά του. Άφησε σκεπασμένο με πετσέτα για 5-7 λεπτά να πιεί το νερό
- 3Σε ένα πολυμίξερ χτύπησε το εσωτερικό της ντομάτας και πρόσθεσε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
- 4Πρόσθεσε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και την πιπεριά ψιλοκομμένη και τις ελιές μαζί με το μισό ποτήρι λάδι. Αλατοπιπέρωσε
- 5Αφού φουσκώσει το κουσκούς (μη σε απασχολεί αν είναι λίγο σκληρό, θα μαλακώσει και στο ψήσιμο) πρόσθεσέ το στα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
- 6Γέμισε ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες και βάλε σε ένα ταψάκι. Αλατοπιπέρωσε και περίχυσε με το ελαιόλαδο
- 7Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30 με 35 λεπτά.
καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη…