Υλικά:
600 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες
1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
1 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. ε. π. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλεύρι
2 λεμόνια, ο χυμός
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι και το βράζουμε για περίπου 40 λεπτά σε μια κατσαρόλα με το κρασί και 1 φλ. νερό. Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε χαμηλή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον μάραθο, το βρασμένο χταπόδι και τις αγκινάρες και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν και να σοταριστούν.
Ρίχνουμε 1 φλ. νερό, αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Καλή όρεξη!