Πέρασε από το χρονολόγιό μας και σίγουρα όχι απαρατήρητο! Σούπερ γρήγορο, νόστιμο και εύκολο κέικ κάστανο χωρίς γλουτένη και χωρίς ψήσιμο από τον αγαπημένο μας, Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
- 400 γρ. κάστανα βρασμένα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 65%
- 3 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. κονιάκ
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
- 100 γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
- Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να γίνουν μια σάλτσα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα θα σφίξει.
- Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
- Σε μια φόρμα 18 x 8 που έχουμε καλύψει με μεμβράνη περιχύνουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη.