Ψωμάκι χωριάτικο με μαγιά…… πανεύκολο με απίστευτη γεύση!!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
15 γρ. ξερή μαγιά
3 κ.γ. αλάτι
νερό χλιαρό προς το κρύο όσο πάρει

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλάτι σε μια λεκάνη. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Λιώνουμε το αλάτι σε λίγο νερό και το προσθέτουμε. Συνεχίζουμε το ζύμωμα ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χεριά. Σκεπάζουμε την λεκάνη με μία πετσέτα και περιμένουμε 40 λεπτά να φουσκώσει.

Κόβουμε την ζύμη σε δύο μέρη και την αφήνουμε άλλα 90 λεπτά να ξαναφουσκώσει. Χαρακώνουμε τις φρατζόλες και τις ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 200 βαθμούς. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο ραντίζουμε με λίγο νερό για να γυαλίσει η κόρα του.

Καλή όρεξη!

Ευχαριστούμε πολύ την κ.  Καλή Καλογήρου, για την συνταγή της

πηγή: www.irafina.gr