Η αυθεντική Ιταλική συνταγή της πιο υπέροχης Aglio Olio μακαρονάδας….
Ο «κυρ-Αντώνης» είναι ο μάγειρας αυτής της υπέροχης συνταγής. …
Και μαγειρεύει φανταστικά… και πικάντικα.
Οι ιταλικές του καταβολές, (αυτές οι ίδιες που έχουν κάνει και τη γιαγιά μου να φτιάχνει φανταστικό σορμπέ ροδάκινο), τον έχουν κάνει εξπέρ στα μακαρόνια και τις πίτσες. Αυτό, σε συνδυασμό με την αγάπη του για τα καυτερά φαγητά, σημαίνει ότι όταν μας φτιάχνει σκορδομακάρονα, τα κάνει πεντανόστιμα, αλλά και «τούρμπο»!
Αν είστε λάτρεις των πικάντικων, ακολουθήστε τη συνταγή κατά γράμμα. ( Ή βάλτε και παραπάνω σκόρδο!).
Αν όχι, μειώστε κατά βούληση το σκόρδο και τις πιπεριές. Οπως και να χει, να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι γευστικό και θα είναι και αυθεντικό! Ορίστε λοιπόν, η συνταγή που μόλις μου υπαγόρευσε, για την πιο νόστιμη Aglio-Olio e Peperoncino μακαρονάδα που φάγατε ποτέ!
500 γρ. σπαγγέτι Νο7
2 κεφάλια σκόρδο
3-4 καυτερές πιπερίτσες
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
2 κ.σ. μαϊντανό
150 γρ. τριμμένο τυρί (Προσοχή: Ο κυρ Αντώνης συμβουλεύει να έχετε ανάμεικτη παρμεζάνα με κεφαλοτύρι Κεφαλλονιάς σκληρό αλμυρό)
Αλάτι, πιπέρι.
Τρόπος Εκτέλεσης
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κάθε σκελίδα από τα δύο κεφάλια σκόρδο, χοντροκομμένη.
2. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρώς, χρώμα.
3. Ρίχνουμε τις καυτερές πιπερίτσες και τον μαϊντανό, κρατώντας μία μικρή ποσότητα για το τελικό γαρνίρισμα. Ανακατεύουμε 2 λεπτά για να απελευθερωθεί το άρωμα της πιπεριάς και του μαϊντανού και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.
4. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 9 λεπτά και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
5. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το 1 φλυτζάνι λάδι, και μόλις κάψει, προσθέτουμε τα μακαρόνια, υγρά ακόμη, την πάπρικα και λίγο μαύρο πιπέρι. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα, το μείγμα του τηγανιού, με το σκόρδο, τις πιπεριές και το μαϊντανό.
6. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά, στο ίδιο ζεστό μάτι.
7. Σερβίρουμε αμέσως με το τριμμένο τυρί και μαϊντανό.
Στο σερβίρισμα παίρνουμε τα μακαρόνια από το κάτω μέρος της κατσαρόλας, όπου το λάδι πρέπει να είναι αρκετό και φανερό.
ευχαριστούμε την κ. Εβελίνα Σαρρή