με 4 υλικά σε 15’… η υπέροχη λύση της στιγμής!!!
Πεϊνιρλάκια με ένταμ και κεφαλοτύρι, πεντανόστιμα!!!
• 1 ζύμη με Προζύμι
• Για τη γέμιση:
• 160 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 160 γρ. ένταμ τριμμένο
• 1 αυγό
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ή βάζετε λαδόχαρτο στο ταψί του φούρνου.
2.Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και προαιρετικά λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
3.Φτιάχνετε τα μικρά πεϊνιρλί σύμφωνα με τις πιο κάτω οδηγίες, τα βάζετε στο ταψί και τα ψήνετε για 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι, στο προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ψηθούν και τα βγάλετε από το φούρνο βουτυρώστε τα, προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση. Πως θα φτιάξετε τα πεϊνιρλί:
Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω στον πάγκο μέσα στο προστατευτικό φιλμ της. Κόψτε τη, σε 4 κάθετες λωρίδες και στη συνέχεια σε 4 οριζόντιες.
Γεμίστε κάθε μικρό παραλληλόγραμμο στο σύνολο 16 παραλληλόγραμμα πεϊνιρλάκια με τη γέμιση.
Ανασηκώστε τη ζύμη και τσιμπήστε τις δύο άκρες σχηματίζοντας το πεϊνιρλί. Για να κολλήσουν οι δύο άκρες βρέξτε το ελαφρά με λίγο γάλα.
* Προαιρετικά προσθέστε ζαμπόν ή μπέϊκον στα πεϊνιρλάκια.