Επειδή το καλό φαγητό είναι απόλαυση αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνει πραγματικός μπελάς, με αυτά τα έξυπνα tips η μαγειρική θα γίνει παιχνιδάκι κι εσείς ο κυρίαρχος της κουζίνας σας!
- Για να κάνει η πίτα ωραία κρούστα αλείφουμε την επιφάνεια με ένα μίγμα από ένα αυγό χτυπημένο, γάλα και λάδι.
- Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η γεύση της ντοματοσαλάτας, τρίβουμε μια ώριμα ντομάτα μαζί με σκόρδο και τα προσθέτουμε στο λάδι της σαλάτας.
- Λίγο αλάτι στην επιφάνεια της μουστάρδας τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για περισσότερο καιρό.
- Για να βράσουν γρήγορα τα ρεβίθια και να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα, τα μουλιάζαμε από την προηγούμενη νύχτα μέσα σε νερό και σόδα.
- Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
- Προσοχή το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να φουσκώσει και να χυθεί.
- Αν θέλουμε η μπεσαμέλ (για το παστίτσιο ή το μουσακά) να γίνει πιο νόστιμη, τρίψτε λίγη φέτα.
- Σε περίπτωση που το φαγητό είναι πολύ αλμυρό, μπορούμε να προσθέσουμε ή ένα κύβο ζάχαρη ή μια φέτα ψωμί ή μια πατάτα.
- Για να καθαρίσουμε τα αυγά χωρίς να χαλάσουμε το ασπράδι, τα χτυπάμε μέχρι να ραγίσουν παντού και τα βάζουμε σε κρύο νερό για μία ώρα.
- Αν το κρέας που βράζει εξακολουθεί να είναι σκληρό, ρίχνουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη.
- Για να γίνει η ομελέτα πιο αφράτη, όταν τη χτυπάμε προσθέτουμε λίγη σόδα από μπουκάλι ή λίγο γάλα.
- Η σπιτική πίτσα θα γίνει ακόμα πιο νόστιμη αν προσθέσουμε στη ζύμη λίγη ζάχαρη.
- Όταν τηγανίζουμε ψάρια, μπορούμε να ρίξουμε λίγο ξύδι ώστε να να αποφύγουμε την έντονη μυρωδιά του ψαριού.
πηγή: www.mamapeinao.gr