Aν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να φτιάξετε κάτι νόστιμο αλλά διαφορετικό, τότε αυτά τα κρεμμυδοπιτάκια είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν έχετε απλά να τα δοκιμάσετε.
Υλικά
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Για τη ζύμη
250 γραμμάρια αλεύρι
2 κ. σούπες ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
Καλαμποκέλαιο
Αλάτι
Οδηγίες
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και το νερό. Ζυμώνετε καλά και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Όταν περάσει η ώρα ανοίγετε τη ζύμη και φτιάχνετε τα πιτάκια που τα γεμίζετε με 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδια και τα κλείνετε καλά. Όταν τελειώσουν όλα τα πιτάκια τα τηγανίζετε και από τις δυο πλευρές και τα βάζετε σε ένα απορροφητικό χαρτί.
πηγή: jenny.gr