Η μεγάλη μέρα φτάνει και οι ψήστες ετοιμάζονται, βγάζουν σούβλες, δίνουν παραγγελίες για τα κρέατα, ενώ άλλοι κλείνουν τραπέζια σε ταβέρνες και εστιατόρια για να απολαύσουν τον οβελία ή τη μαγειρίτσα το βράδυ του Σαββάτου.
Όλα είναι έτοιμα, το αρνί, το κοκορέτσι και το κατσίκι πρωταγωνιστούν σε αυλές και καταστήματα όμως ένας ακόμη παράγοντας συμπληρώνει το τραπέζι.
Το κρασί.
Για το βράδυ της Ανάστασης, έχετε την μαγειρίτσα την οποία θα μπορούσατε να τη συνοδέψετε με κάποιο βαρελίσιο λευκό κρασί.
Η μαγειρίτσα ένα απαιτητικό πιάτο, μια σούπα λιπαρή, με πολλά μυρωδικά αλλά και αυγολέμονο οπότε θέλει ένα κρασί με λιπαρότητα, οξύτητα και φρουτώδη χαρακτήρα.
Την Κυριακή -αν ψήσετε- ξεκινήστε με το παραδοσιακό τσίπουρο, ενώ για το τραπέζι, στο σπίτι ή έξω οι επιλογές είναι πολλές.
Το κρέας το Πάσχα έχει έντονες γεύσεις, είναι λιπαρό και θέλει κρασί με δυνατές γεύσεις.
Το κρασί πρέπει να είναι κόκκινο και πικάντικο, ένα καλό ερυθρό από Syrah ή Ξινόμαυρο ή ακόμη και τα δύο μαζί.
Η σούβλα θέλει καπνιστά και πικάντικα κόκκινα με ζουμερό, πλούσιο φρούτο και οξύτητα.
Για το τέλος επιλέξτε ένα γλυκό κρασί για να ξεπλύνει την κρεατίλα, με αρώματα φρούτων, μελιού, ξηρών καρπών, υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση.
Χρόνια Πολλά σ’ όλους τους φίλους μας!!!!