Υλικά
4 άτομα
-
4 μπρίζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκκαλο
-
2 κουτ. σ. αλάτι
-
1 κουτ. σ. βασιλικό
-
1/2 κουταλάκι πιπέρι
-
1/2 κουταλάκι κάρυ
-
1 κουταλάκι λεμονοπίπερο
-
1 κουταλάκι σκόρδο ή 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
-
2 κουτ. σ. μουστάρδα
-
4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
-
2 λεμόνια
Οδηγίες
Σε ρηχό πιάτο βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
-
Περνάμε τις μπριζόλες από το μείγμα αυτό, να κολλήσει πάνω τους όσο περισσότερο γίνεται.
-
Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα και βάζουμε μια μπριζόλα σε κάθε κομμάτι.
-
Χτυπάμε την μουστάρδα με το λάδι και τα λεμόνια.
-
Βάζουμε πάνω από κάθε μπριζόλα 2 κουταλιές σ. από το μείγμα μουστάρδας.
-
Τυλίγουμε σφιχτά, τσαλακώνοντας τις άκρες τις λαδόκολας και γυρνώντας τες προς τα πάνω.
-
Σε μεγαλύτερο κομμάτι λαδόκολλας βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο τα πακετάκια μας και τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο.
-
Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180 για περίπου 3 ώρες (ανάλογα το πάχος που έχουν οι μπριζόλες).
-
Μόλις ψηθούν ανοίγουμε τις λαδόκολλες και βάζουμε τα κομμάτια κρέατος σε πιατέλα και περιχύνουμε με την σάλτσα που έχει μείνει στην λαδόκολλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό ή άλλο υγρό. Βγάζει ένα ωραιότατο ζουμάκι το κρέας.Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε, μαζί με το κρέας, φρέσκα ψιλόκομμένα μανιτάρια ή ψιλλοκομένο φρέσκο κρεμμυδάκι .
πηγή: cookpad.com