Πανεύκολο στο μαγείρεμά του, υπέροχο στην γεύση του!!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Μερίδες: 2
- 1 μέτριο κοτόπουλο περίπου 800 γρ.
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κύβος κότας MAGGI
- 1 κουτάκι μπίρα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
Αν τυχόν το κοτόπουλο έχει εντόσθια, τα αφαιρούμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά το εξωτερικό και το εσωτερικό του και βάζουμε στην κοιλιά του το δεντρολίβανο.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με τον κύβο κότας MAGGI. Αλείφουμε με το μείγμα το εξωτερικό του κοτόπουλου.
Πλένουμε καλά το κουτί μπίρας με άφθονο νερό και αφαιρούμε τα επιπλέον στοιχεία (π.χ. ετικέτες). Χύνουμε τη μισή μπίρα, ώστε να μη φουσκώσει και χυθεί κατά το ψήσιμο. Την τοποθετούμε στο κέντρο ενός ταψιού.
Στερεώνουμε το κοτόπουλο όρθιο στο κουτί μπίρας και βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου, ώστε να χωράει. ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί, αφαιρούμε προσεκτικά την μπίρα από το εσωτερικό του κοτόπουλου και την πετάμε. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Δείτε το σχετικό βίντεο
ευχαριστούμε τον κ. Τάσο Αντωνίου για την υπέροχη συνταγή του.
πηγή: http://www.mamapeinao.gr